Nakup in menjava pnevmatik – Avtohiša Žibert

Nakup in menjava pnevmatik – Avtohiša Žibert

Potrebujete hitro in ugodno menjavo pnevmatik? Avtohiša Žibert bo poskrbela za hitro in kvalitetno menjavo pnevmatik na vašem vozilu. Poleg menjave lahko tudi kupite nove pnevmatike in ugodna original ali neoriginal platišča in si zagotovite varno vožnjo v vseh vremenskih razmerah.

Za ugodno ponudbo gum in platišč pokličite v Avtohiša Žibert na telefon 04 23 43 100 ali pošljite mail na servis@honda-zibert.com.

Original platišče Honda 17''
Original platišče Honda 17”
Original platišče Honda 18''
Original platišče Honda 18”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vreme je že hladnejše in bliža se 15. november zato ne pozabite na zimske gume. Do 15. novembra morajo biti naša vozila opremljena s polno zimsko opremo, da se lahko varno spopademo z zahtevnimi in hitro spreminjajočimi se zimskimi voznimi razmerami. 

Zakon o varnosti cestnega prometa namreč določa, da morajo biti vozila na cestah med 15. novembrom in 15. marcem ter tudi tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, opremljena s predpisano zimsko opremo.

Obvezna zimska oprema pomeni zimske pnevmatike na vseh kolesih ali letne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa. Poleg zimskih gum vam nudimo tudi ugoden nakup platišč za vaše vozilo.

Za ugoden nakup, nasvet ali menjavo pnevmatik in/ali platišč pokličite Avtohiša Žibert na tel. 04 23 43 100 ali pošljite sporočilo na servis@honda-zibert.com

Proizvajalci pnevmatik najpogosteje kot mejo za zimske pnevmatike navajajo 7 stopinj. 7 stopinj je vrednost pri kateri se začnejo lastnosti letnih in zimskih pnevmatik močno razlikovati. Zimske razmere ne pomenijo le zasneženih ter poledenelih cest, temveč tudi plundro, močne nalive z dežjem in veliki količine vode, večje količine snega ter tudi specifičnost suhe ceste v hladnih zimskih dneh. V vseh teh primerih, ki se lahko tekom dneva ali dni izmenjujejo, glavno vlogo odigrajo ravno pnevmatike.

AMZS je tudi letos objavil test zimskih pnevmatik. Lastnosti pnevmatik se preizkusijo na suhi cesti, na mokri cesti, na snegu in ledu, ugotovi se njihova glasnost, obraba ter število prevoženih kilometrov in izmeri poraba goriva. Uravnoteženost vseh navedenih lastnosti je izziv za inženirje in pnevmatike z najboljšo skupno oceno so tiste, katerih rezultat je čim boljši.

Kako izbrati zimske pnevmatike?
  • razmislimo o svojih voznih navadah – torej, če se npr. pogosto vozimo na mokrih cestah, potrebujemo pnevmatiko, ki je dobra na mokrem ter dobro in hitro odvaja vodo vzdolž tekalne površine. Če se veliko vozimo po zasneženih gorskih cestah, potrebujemo pnevmatiko, ki je dobra v snegu in ledu. V primeru veliko vožnje po mestu je pomembna dolžina zavorne poti ter čim manjša obraba. Pri športnem vozilu je vsekakor najbolj pomemben oprijem in lega na cesti…  Kot rečeno je torej pnevmatike pomembno izbrati glede na vaš vozniški slog in na vozniške navade.  Primer: če se vsak vikend zapeljete do vaše počitniške hišice v hribih, poiščite pnevmatike z dobrimi lastnostmi v snegu in na ledu, če pa tudi pozimi večino kilometrov prevozite po avtocestah, poiščite pnevmatike z dobrimi lastnostmi na mokrem in morda z manjšo porabo goriva ali majhno obrabo.
  • skupna ocena naj torej ne bo edino merilo pri odločitvi za nakup.
  • odločimo se glede na model vozila ter moč motorja (SUV vozilo, športno vozilo…)
  • pnevmatike morajo biti vedno pravilne dimenzije. Če pogosto prevažate tovor, bodite pozorni tudi na ustrezen indeks nosilnosti.
  • pomembno je številko kilometrov, ki jih prevozimo

Pnevmatike so edini stik naših vozil s cesto, zato igrajo ključno vlogo pri gaziantep bayan escort krmiljenju, udobju, prihranku goriva in zavorni poti. Pomembno je tudi redno preverjanje zračnega tlaka v pnevmatikah. Če je zračnega tlaka premalo, se zavorna pot podaljša, poraba goriva pa je večja.

Cena pnevmatike in najboljša skupna ocena na testih pnevmatik naj torej ne bo edino merilo pri odločitvi. Upoštevajte vse nasvete ali nas pokličite na telefon 04 23 43 100. Lahko nam pošljete mail na servis@honda-zibert.com.

Pripravili vam bomo ugodno ponudbo. Skupaj pridemo zanesljivo do cilja.

Top